0180-516962

info@purus.nl
header2

Reinigen luchtbehandelingskasten

Veel gezondheidsklachten bij medewerkers, zoals hoofdpijn, lusteloosheid, concentratie verlies, irritatie van de huid, ogen en luchtwegen, vinden hun oorsprong vaak in een microbiologisch (schimmels, bacteriën en gisten) verontreinigde luchtbehandelingskasten (LBK’s). LBK’s worden ook wel de longen van een gebouw genoemd en zijn essentieel voor een frisse en hygiënische luchtkwaliteit binnen een gebouw.

Een LBK dient grondig te worden gereinigd om een voedingsbodem voor micro-organismen te voorkomen. Tevens zullen de luchtkanalen, in combinatie met een periodieke filtervervanging, minder snel vervuilen. Dit alles draagt bij aan een gezonde en hygiënische luchtkwaliteit.

Onze medewerkers verwijderen bij aanvang van de werkzaamheden de aanzuigfilters en reinigen de LBK “conventioneel” om de grofste visuele verontreiniging te verwijderen. Aansluitend zal de LBK door middel van stoom (>120°C) gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Door gebruik te maken van stoom worden tevens het warmtewiel en verwarmings- en koelbatterijen diep gereinigd. De door Purus gehanteerde werkwijze is milieuvriendelijk en zeer doeltreffend.

U dient rekening te houden met het feit dat de LBK(‘s) gedurende onze werkzaamheden buiten bedrijf gesteld moeten worden. De werkzaamheden kunnen ook buiten kantooruren worden uitgevoerd. In samenspraak met de opdrachtgever wordt een tijdstip bepaald voor aanvang van de reiniging.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd conform ons VCA* systeem, en gebruikmakend van Kiwa-Ata gecertificeerde producten.